Bestillingstimer for hunder med spesielle behov og treff for «forsiktige» hunder

Klubben ønsker å gi et tilbud til alle hunder. Det er derfor å booke tid for hunder med spesielle behov. Tider man må unngå er faste tider for treff.

Disse timene kan også benyttes av rolige/forsiktige/reserverte hunder for treff med likesinnede. (Bruk gjerne klubbens facebook-gruppe til å invitere til treff! Den som inviterer er ansvarlig for å booke timen.)

Noen hunder kan ikke slippes løs sammen med andre hunder, mens andre kan være usikre på fremmede mennesker. Også disse hundene har behov for frislipp.

En del hunder er forsiktige/reserverte. Grunnen til dette kan for eksempel være personlighet eller usikkerhet. Enkelte av disse hundene synes at viltre og intense hunder blir for mye for dem, derfor vil de trives best med likesinnede. Klubben har derfor lagt til rette for at de litt roligere hundene kan møtes uten å måtte forholde seg til de mer energiske/pågående hundene. Har du en «rolig» hund som også trives med de «viltre», så vil den også passe godt inn på slike treff.

Noen eksempler for behov for bestillingstime:

  • Hunden er redd andre hunder/mennesker – alene på banen slipper den nærkontakt med disse. Hunden kan ha behov for å tilvenne seg nærværet til de som gjør den usikker, i håp om at den på sikt skal føle seg tryggere.
  • Utagerende hunder – alene på banen kan den på sikt kanskje lære å takle andre hunders nærvær på en bedre måte.
  • Hunden kan p.g.a. grunner nevnt over bare være sammen med utvalgt/e hund/er og mennesker i parken.
  • Hunden er rolig/forsiktig/reservert – den trives med å treffe likesinnede.
  • Hunden er under opptrening grunnet sykdom – hunden slipper å forholde seg til andre hunder før den er frisk nok til nærkontakt med disse

Ved bestillingstimer skal porten låses for å hindre at andre hunder ved et uhell smetter inn. Karabinkrok henger på porten til dette formålet.

Hunder med løpetid og smittsomme sykdommer kan ikke benytte seg av bestillings-timer. Løpetiden beregnes t.o.m. én uke etter at hunden har sluttet å blø.

Booking av time: